20 september 2013

Det fanns ett vittne, ändå var det oklart om det hänt.

Mannen som är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på Piva i Malmö är häktad och flyttad till en rättspsykiatrisk avdelning. Han nekar, men det finns ett viktigt vittne. En i personalen såg delar av händelsen. Allt enligt den här artikeln i sydsvenskan.

Låt oss stanna upp ett par sekunder. Tänka efter. Det tog fem dagar att polisanmäla händelsen. Det fanns en i personalen som såg det som hände. Åklagaren säger, efter att ha pratat med vittnet, att det var ganska klart att ett allvarligt brott begåtts. Verksamhetschefen inom psykiatrin rättfärdigar däremot att det tog fem dagar att anmäla, eftersom det var oklart.

Vad sysslar psykiatrin med? Och varför? Kanske skulle man ha en intern utbildning tex för cheferna, där det klargjordes vad som är psykiatrins område. Och vad som inte är det. Tex bedömningar och utredningar i rättsfall är alltså inte något vården ska syssla med.

Enligt Thérèse Eriksson flyttades den våldtagna kvinnan till en annan avdelning direkt efter våldtäkten. Hoppas det är sant. Hoppas det finns någon som ger henne allt stöd hon behöver.
Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarfältet är inte för debatt. Vill du debattera det jag skriver om får du göra det på annat håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar