15 maj 2014

Till dig som inte länge orkar leva.

Självmord är ju ett samtalsämne i sociala medier dessa dagar. Det är begripligt, och jag tror att det är viktigt. Att prata om det.

Orkar inte hitta så många ord idag, vill bara posta några länkar med sånt som är andras ord.


Till dig som inte längre orkar leva är ett blogginlägg av Susanna på bloggen Om vikten av kaniner. Det är en mycket fin och mycket viktig text. Önskar att alla läste den.


Att förebygga självmord - ett stödmaterial för professionella inom media är en helt annan sorts text, som ger lite vägledning i hur man kan informera om/ skriva om självmord, vad man ska tänka på och undvika om man vill få en god effekt istället för en effekt som kan medföra risker för nya självmord.

Riktar sig som sagt till media, men tänker att det som står där kan vara bra att läsa även om det är i sociala medier man skriver, eller om man bara funderar på vilka sätt det kan vara ok att uppmärksamma självmord. Texten är från Karolinska Institutets folkhälsoakademi, från 2009.


Jag kan också tipsa om min text sen tidigare, inte helt inriktad på självmord, men kanske kan vara till hjälp för någon ändå;
När allting är hemskt. Till dig som är liten och finns inuti.
(Copingtips för små delar hos någon med DID).

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarfältet är inte för debatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar