2 juni 2019

En ny antologi om dissociation

Vill tipsa om den helt nya antologin Splittrade själar, som är en antologi om dissociation. Den går att beställa direkt från projektet, du hittar info om det här: regnlund.se/antologi. Den finns också att köpa i de större nätbokhandlarna, till exempel hos adlibris, bokus, cdon, amazon och book depository (fast mest pengar till projektet blir det om du beställer direkt från projektet/mig).

I bokens inledning skrev jag en text och försökte förklara vad dissociation är. Den texten finns också som pdf, och du hittar den här: regnlund.se/regnlund-dissociation.pdf

***

Splittrade själar är en antologi med texter och bilder av människor som själva upplevt dissociation, ofta på grund av svåra eller upprepade trauman. Texterna är skapade utifrån tre olika teman: orsaker till dissociation, vardag med dissociation och erfarenheter av vård och myndigheter.

Trots att många lever med, kämpar med och behöver förståelse för de dissociativa tillstånd de befinner sig i är kunskapen om vad dissociation kan vara fortfarande dålig. Det kan se ut på många olika sätt och innebära allt från overklighetskänslor till att man lever med era olika delar eller personligheter inuti. Med den här boken hoppas vi öka förståelsen för olika former av dissociation.

Här får du chansen att möta människor som berättar om hur det kan vara att uppleva dissociation, utan att det tolkas eller filtreras genom någon annans perspektiv. Kanske är det första gången en bok av det här slaget skapats i Sverige, eftersom den svenska litteraturen om dissociation hitintills framför allt skrivits av behandlare och varit tänkt att läsas av andra behandlare.

Det här är en bok av dissociativa, för alla som vill veta hur dissociation kan vara. En bok med värdefulla och starka texter för dig som själv dissocierar, har någon i din närhet som gör det, som jobbar med dissociativa, eller som bara vill lära dig mer om dissociation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar